
Diós sajtgolyók
Diós sajtgolyók
Hozzávalók:

- 1 csésze finomra vágott dió
- 6 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
- 2 teáskanál jódozott tengeri só
- 1/2 teáskanál fokhagyma granulátum
- 3 evőkanál sörélesztő pehely
- 4 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- 1/4 teáskanál majoránna
- 2 csésze szétmorzsolt tofu (natúr vagy füstölt)
3 csésze zsemlemorzsa (lehetőleg teljes kiőrlésű)
Elkészítése:
Pirítsuk meg folyamatos kavargatás mellett a diót, majd keverjük hozzá a fűszereket, ezt követően a tökgyalun lereszelt tofut és a zsemlemorzsát.
Vizes kézzel formázzunk a masszánkból dió nagyságú golyókat, forgassuk zsemlemorzsába, és kiolajozott tepsibe téve, 30 perc alatt süssük meg közepes lángon.
15 perc elteltével rázogassuk meg egy kicsit a tepsit, hogy a golyók elmozduljanak, úgy süljenek tovább. Érdemes füstölt tofuval is kipróbálni, úgy is különleges ízű.
Egészségügyi hatása:
A sörélesztő pehely tele van komplex B-vitaminokkal, valamint sajtra emlékeztető Ízvilágot kölcsönöz az ételeknek, a sajt igen magas telített zsír-tartalmának és rossz emészthetőségének hátránya nélkül.
Ebben a receptben hőkezelésnek tettük ki.