Kakaóbab
Kakaóbab
Ha nyers kakaót eszünk, a csokoládé minden jó hatását élvezhetjük úgy, hogy közben nem ártunk testünknek a csokoládégyártás során az édes finomságba kerülő fehér cukorral és egyéb kémiai segédanyagokkal
Élettani hatása:
A nyers kakaóbab egyike a természet adta legfigyelemreméltóbb szupertáplálékoknak: nemcsak az íze különleges, hanem testünket, lelkünket és szellemünket is táplálja.
A kakaó tartalmazza az összes élelmiszerünk közül a legtöbb magnéziumot, ami jó a szívműködésnek.
Táplálja az agyat, ébren tart, gazdag antioxidánsokban, így megvédi a sejteket a szabad gyököktől, erősíti a csontokat, fokozza a boldogságérzetet, magas kéntartalmával erősíti a körmöket és széppé teszi a bőrt, valamint a hajat.
Mire jó még a kakaó?

- Kiemelkedő antioxidáns hatású
- Lassítja az öregedési folyamatokat
- Szív és érrendszeri problémáknál jótékony hatású (vérnyomásproblémák, érszűkület, érelmeszesedés esetén, érrugalmasító, koleszterinszint szabályozó)
- Növeli a stressztűrő képességet, a depressziót pedig csökkenti
- Jó közérzetet, tartós frissességet biztosít, éberséget, szellemi frissességet ad.
- Javítja a memóriát és a koncentrációt.
- A bőrre kenve enyhe UV védelmet biztosít, rendszeres használata egészségesebb, rugalmasabb, "fiatalabb", kiegyenlítettebb bőrt eredményez.
- Köhögéscsillapító, megfázásos tüneteket csökkentő hatású.
- Biztosítja a bőr hidratáltságát, rendelkezik fényvédő tulajdonságokkal, vaja - tüneteket csökkentő hatású
- Fogyókúránál étvágycsökkentő, zsírégetést fokozó hatású, növeli a jóllakottság érzetet.