Jégsaláta Fűszeres kenyérkockákkal
Kitűnő választás, uzsonnára, vagy vacsorára. A kenyérkockákkal önálló ételként is megállja a helyét, nélkülük remek kiegészítője lehet bármelyik zöldséges főételnek.
Különleges elkészítési módja a rizsnek, de kiváló egy zöldséges ragu mellé köretnek, vagy önálló ételként rengeteg zöldsalátával.
Ebédre, vagy vacsorára is fogyasztható.
--------
----------
Áztassuk be a rizst egy éjszakára kétszeres mennyiségű vízbe, így könnyebben, gyorsabban puhul meg főzéskor.
Az áztató vízben tegyük fel főni. A sót akkor adjuk hozzá, amikor már félig megpuhult.
Amikor kész, válasszuk ketté, az egyik felébe keverjük a paradicsomot, bazsalikomot, és néhány percig forraljuk össze.
A rizs másik felébe keverjük a snidlinget, és a fokhagymát, vagy a granulátumot. Ezt is forraljuk össze.
Ha szükséges, pici vizet önthetünk alá, hogy ne ragadjon le.
Ha már mindkét rizst elkészítettük, olajozzunk ki egy sütőformát, szórjuk meg zsemlemorzsával, és először a piros, utána a zöld rizst simítsuk az edénybe.
200 fokon süssük át 25-30 perc alatt.
Fogyasszuk jó sok nyers salátával.
*Vegamix: só mentes szárított fűszerkeverék, bioboltokban, nagyobb élelmiszerüzletekben kapható
**Fokhagyma granulátum: Fokhagyma helyett használható, nincs
olyan erős illata, mint a fokhagymának. Hátránya, hogy felbontás után hamar
megkeményedik, nehéz vele később dolgozni.
Kitűnő választás, uzsonnára, vagy vacsorára. A kenyérkockákkal önálló ételként is megállja a helyét, nélkülük remek kiegészítője lehet bármelyik zöldséges főételnek.
Alacsony kalória tartalmú saláta, ideális fogyókúra esetén vacsorára, de bármelyik zöldséges főétel remek kiegészítője lehet.
3 csésze főtt karfiol, vékony szeletekre vágva2 teáskanál kurkuma, a karfiol főzőlevébe (sárgára színezi)1 csésze kockára vágott paradicsom1 közepes fej vöröshagyma, apró kockákra vágva1/2 teáskanál só
Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.