
Kölesvaj, köleskrém
Póréhagymás köles vaj
Hozzávalók:

- 1/2 csésze köles
- 2 csésze víz
- 1 teáskanál kapor
- 1/2 teáskanál oregano
- 2 teáskanál zúzott fokhagyma
Elkészítése:
Alaposan, bő folyóvíz alatt, egy szűrőkanálban mossuk meg a kölest.
Sokan panaszkodnak, hogy nem szeretik a kölest, mert kesernyés íze van. Az alapos lemosással a köles íze nagyon finom lesz.
Főzzünk meg szárazon kimérve félcsészényi kölest kétcsészényi vízben, lassú tűzön kb. 40 perc alatt.
Bár látszólag hamarabb is megfőne, szükséges a 40 perc főzési idő, mert különben kesernyés maradhat az íze.
Kb. 1 csészényi főtt kölesünk lesz.
A többi hozzávalót a felsorolás szerinti sorrendben turmixoljuk össze (a póréhagyma kivételével).
Ez a kölesvaj, amit különböző ízesítéssel tovább variálhatunk.
A kis kockákra vágott póréhagymát a kész köles vajhoz fakanállal keverjük hozzá.
Tetszett a recept? Ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!
Neked ajánlott: