
Kukorica torta
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Bár az étel neve torta, inkább reggelire, vagy a délelőtt folyamán ajánlott fogyasztani.
Hozzávalók:

- 25 dkg kukoricadara
- Kb. 1 liter víz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál méz *
- Feldarabolt gyümölcsök, évszaknak megfelelően.
- 10-15 dkg darált dió (Elhagyható)
Elkészítés:
Főzzük meg a kukorica darát.
Legkönnyebben úgy tudjuk csomómentesre főzni, ha még hidegen a darát háromszoros mennyiségű vízzel összekeverjük, így tesszük fel főzni. Sózzuk meg.
Főzési idő 10-15 perc, a darától függően. Folyamatosan kavargassuk, mert leragad.
Ha elkészült, keverjük bele a mézet, a citrom reszelt héját.
Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Az elkészült kása felét terítsük el a forma alján.
Forrón dolgozzunk, mert ha kihűl a kása, már nehezen kezelhető.
Szórjuk meg a dió felével, majd kenjük rá a lekvárt.
A képen szilva lekvár van, mert elég kemény ahhoz, hogy megtartsa a torta súlyát.
Szórjuk meg a dió másik felével, majd a maradék kásával borítsuk be.
Tegyük hűtőbe, a tortaformát fogyasztás előtt vegyük le, így szépen megtartja a formáját.
Díszítsük az évszaknak megfelelő sok-sok gyümölccsel.
*Fontos!
Ahol édesíteni kell, mindenütt mézet használok! Véleményem szerint az egyetlen természetes édesítő.