
Paprikaszósz
Mexikói paprikaszósz
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
- 1 csapott evőkanál tengeri só
- 3 evőkanál bazsalikom
- 4-5 gerezd fokhagyma, összetörve
- 2 evőkanál pirospaprika
A szószhoz:
Elkészítése:
Pároljuk meg a zöldséget a fűszerekkel 1/2 liter vízben.
Süssük meg a paprikát sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 30-40 perc alatt (teljesen összeesik).
Turmixoljuk össze az utolsó 3 összetevőt, majd turmixoljuk hozzá a paprikát is.
Öntsük a zöldségekre, és forraljuk össze.
Neked ajánljuk:
A babfélék esetében ugyanazokat az előkészítő munkálatokat kell elvégeznünk, mint más hüvelyesek esetében, azaz szükséges a bő vízben történő, legalább 12 órás áztatás, azt követően a kb. egy-másfél órás főzés. Az első főzőlevet itt is lecserélhetjük, a második lébe tegyük a fűszereket és a sót. A főzési idő függ a növény fajtájától és tárolásának...
Sütőtökös csicseri pástétom
1 csésze főtt csicseriborsó1 csészényi megpárolt sütőtök1 csésze víz
1/2 citrom leve3-4 evőkanál olívaolaj lehet (napraforgó is)1 evőkanál szárított lestyán1-2 teáskanál (ízlés szerint) adalékmentes tiszta só
Zakuszka
1 db padlizsán
1 dl paradicsomlé (házi készítésű a legjobb)
1-2 db paradicsompaprika, (lehet kápia is)
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma2 teáskanál adalék mentes só1 dl olaj