Rakott krumpli
Rakott krumpli
Mindannyian szeretjük a rakott ételeket.
Előnyük, hogy bármivel "rakható", ami épp otthon van.
A zöldségek aránya, és összetétele az évszaknak megfelelően, vagy ízlés szerint változhat.
Tehetsz hozzá bármit, amit szeretsz.
Ebben a receptben elég nagy az összetevők aránya. A mennyiségek természetesen felezhetők. Ebben az arányban 4 fő részére kiadós ebéd, és vacsora tálalható.
Ne feledd, minden fő étkezés mellé fogyassz nyers zöldségekből készült salátát is.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya, hasábokra vágva
- 60-70 dkg karfiol, a rózsákat negyedekbe vágva
- 30 dkg sárgarépa, felkarikázva
- 1 nagyobb vöröshagyma, nyolcfelé vágva
- 1 csokor petrezselyem, felaprítva
- 2 piros színű paprika, vékony csíkokra vágva
- 2 evőkanál vegamix
- 1 evőkanál rozmaring
- evőkanál kakukkfű
- evőkanál fokhagyma granulátum
- evőkanál adalékmentes só
Elkészítése:
A megtisztított, nyers zöldségeket a felsorolásban megadott módon aprítsuk fel. Keverjük össze, és tegyük kiolajozott, egy nagyobb, magas falú tepsibe.
Szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet öntsünk hozzá. Sütőpapírral takarjuk le. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-50 percig, majd takarás nélkül pirítsuk kicsit, amíg szép színe lesz. A sütőből kivéve, kevés olajat csurgathatunk a tetejére, de ekkor már ne süssük tovább.
Nagyon finom, ha zöld színű zöldbabot is keverünk a zöldségek közé. Fejes salátával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ez is érdekelhet
Növényi tejfölök
Különböző magvakból magunk is készíthetünk "tejfölt",remekül használható bármilyen étel sűrítésére..