

Zöldbab főzelék
Zöldbabfőzelék kaporral
Egészségügyi hatása:
A zöldbab szintén flavonoidtartalommal rendelkezik.
(A flavonoidok felelősek egy-egy zöldség vagy gyümölcs ízéért, színéért, esetleges frissítő hatásáért. Hatásukat vizsgálva megállapították, hogy igen erőteljes gyulladásgátlók.
Daganat-, vírus-, és baktériumellenes hatásuk ugyanúgy ismeretes, mint értágító, vagy a "rossz" LDL-koleszterincsökkentő hatásuk.)
A babfélékben található rutin nevű flavonoid meggátolja, hogy a bevitt C-vitamint az oxidáció tönkretegye, megakadályozza a fogínyvérzést, segít a fertőzésekkel szembeni védekezésben. Erősíti a hajszálerek falát, véd a véraláfutások kialakulásától, segít az ödéma kezelésében.
Hozzávalók: ( 4 adag)
- 1 kg sárga hüvelyű zöldbab, felvágva
- 2 nagy gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 2 evőkanál Vegamix
- 1 csomag kapor (lehet szárított is, de a frissel az igazi)
- 1 evőkanál adalékmentes só
- 2 nagyobb babérlevél
A habaráshoz:
- fél csésze( 1,5 dl) kesudió
- 1 csésze víz
- 2-3 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
Főzzük meg a zöldbabot 1 liter vízben, fűszerezve a fokhagymával, a Vegamixszel, a kaporral, a babérlevéllel és a sóval.
Turmixoljuk krémesre a kesudiós habarást, majd adjuk hozzá a főzelékhez, és forraljuk együtt, 5-6 percig