
Zöldség pörkölt, rizzsel, és csicseriborsóval.
Zöldség pörkölt, rizzsel, és csicseriborsóval.
Bármilyen idényzöldségből készíthető, de most van igazán a padlizsán és cukkini szezon, ezért ezt használtam, és volt még néhány mángold levél is a kertben, hozzátettem.
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 2 szál sárgarépa, kockára vágva,
- 1 kis cukkini 1 cm-es szeletekre, majd kockázva,
- 1 fél padlizsán, szeletekre, majd kockára vágva,
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 kis darab karalábé
- 5-6 levél mángold.
Fűszerek:
- Só,
- bors, (szines borsot használtam)
- Vegamix
- Provence fűszerkeverék.
- Bármilyen fűszert, fűszerkeveréket használhatsz, amit szeretsz.
- szójaszósz,(2-3 evőkanál)
- méz 1 evőkanál
Köretnek:
- Csicseri borsó
- Rizs
Elkészítése:
Az összes alapanyagot, a mángold kivételével egy serpenyőben pici vízzel párolom, pirítom.
Hozzáadom a fűszereket.
10-15 perc után mehet bele a vékony csíkokra vágott mángold levél. (Elhagyható.)
Még pár perc, meglocsoltam szójaszósszal(2-3 evőkanál), tettem hozzá pici mézet. Ellensúlyozva a szójaszósz sós ízét.
A rizst, és a csicseri borsót külön, vízben főztem.
A végén, gazdagon megszórtam retek és fodros kel mikrozölddel gazdagon, mert minden főtt étel mellé kell nyers étel is
Jó étvágyat hozzá. Fogyaszd egészséggel!
Mikrozöldet innen válaszhatsz:
Kiegészítőket innen: