
Zöldséges hajdina
Zöldséges hajdina
Hozzávalók:
- 20 dkg hajdina
--------------
- 1 nagy fej vöröshagyma, lereszelve
- 2 evőkanál Vegamix*
- 1 evőkanál tárkony
- Adalékmentes só, ízlés szerint
- 2-3 közepes sárgarépa, lereszelve
- 1 közepes zeller, lereszelve
- 1/2 kg brokkoli, kis rózsáira szedve
- 3-4 evőkanál paradicsompüré
Elkészítése:
Mossuk meg, majd csöpögtessük le a hajdinát. Ha megszáradt, forrázzuk le fél liternyi vízzel, majd 10 perc állás után szűrjük le.
Ezalatt készítsük el a ragut:
A hagymát pároljuk meg a fűszerekkel, majd apránként adjuk hozzá a többi zöldséget. Legutoljára a brokkolit, mert annak kell a legkevesebb idő a megpuhuláshoz.
Keverjük bele a leforrázott, leszűrt hajdinát és a paradicsompürét, öntsünk hozzá még 2 dl vizet, és az egészet főzzük addig, amíg a hajdina teljesen megpuhul és kinyílik.
*Vegamix:
Só mentes, szárított zöldségekből készült fűszerkeverék. Bioboltokban, nagyobb élelmiszerüzletekben kapható
Egészségügyi hatása:

A Közel-Keleten őshonos tárkony erdélyi közvetítéssel érkezett hazánkba.
Az emésztést javító, vesetisztító hatású teafőzete kitűnően bontja a zsírokat, a benne lévő keserű-anyagok miatt.
Hüvelyesekből és burgonyából készült ételek kitűnő fűszere.
Óvatosan adagoljuk, hiszen ha túl sokat használunk belőle, erős aromája az ételek eredeti izét elnyomja.
Tipp:
Kiváló főétel, de vacsorára is fogyasztható.